Lichtbakken

Een lichtbak is een aluminium bak met minimaal 1 doorschijnende kat die wordt verlicht aan de hand van LED. Lichtbakken worden voornamelijk als buitenreclame gebruikt en kunnen een recht hoekige, ronde of ovale vorm hebben. Doordat deze reclame verlicht is trekt deze net wat meer aandacht van voorbijgangers dan normale reclame borden.

Lichtbakken zijn een specifiek type van verlichtingsapparaten die worden gebruikt om reclameboodschappen te verlichten en de zichtbaarheid ervan te vergroten. Ze worden vaak geplaatst in drukke gebieden zoals winkelstraten, luchthavens, busstations en andere openbare ruimtes.

Er zijn verschillende soorten lichtbakken beschikbaar, waaronder indoor en outdoor modellen. Indoor lichtbakken worden vaak gebruikt voor de verlichting van affiches, foto’s en kunstwerken in binnenruimtes zoals winkels, musea en galeries. Outdoor lichtbakken zijn speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis en zijn vaak gemaakt van stevige materialen zoals aluminium of staal om weersinvloeden te weerstaan.

De verlichting van lichtbakken kan LED of fluorescentie zijn. LED verlichting is zeer efficiënt en energiezuinig, en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de reclameboodschap. Fluorescente verlichting heeft een lange levensduur en produceert een brede waaier van kleuren.

Sommige lichtbakken hebben extra functies zoals afstandsbediening of automatische aan- en uitschakeling. Dit maakt het gemakkelijk om de verlichting aan te passen aan de tijd van de dag of de weersomstandigheden.

Lichtbakken zijn een effectieve manier om de aandacht van voorbijgangers te trekken en de zichtbaarheid van een reclameboodschap te vergroten. Ze kunnen worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen, van het bevorderen van producten en diensten tot het ondersteunen van culturele evenementen en campagnes.

Voordelen

Nadelen

Lichtbakken